Doğal Güzellikleriyle Meşhur: Kaş

Doğal Güzellikleriyle Meşhur: Kaş
Doğal güzellikleri ve tarihi mirasımızın en öze noktalarını keşfe çıkarken sizi bekleyen birbirinden değerli seçeneklere kapı aralayabileceksiniz. Akdeniz coğrafyasının en değerli noktası olan Kaş’ta sizi bekleyen çok değerli alternatiflere göz atmadan önce bölgeyi yakından tanımanızda fayda var! Çünkü Kaş sadece geçmişi ile değil modern yaşam konusundaki kusursuzluğuyla da adından söz ettirmeyi başarıyor.

Patara Antik Kenti gibi Likyalılar’a başkent olmuş Kaş, Güneş Ülkesi olarak anılan Likyalılar için çok değerli bir şehir olmuştur. Bu yönüyle bugüne kadar ulaşmış pek çok esere sahip Kaş, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan yapılarıyla da bilinmektedir. Gezilecek yerler konusunda ülkemizin en zengin bölgelerinden biri olan Kaş’ta sizi bekleyen en özel noktaları keşfetmeye hazır mısınız?

Antiphellos Antik Tiyatrosu

Likyalılar tarafından kullanılan ve oldukça özel bir yapı olan bu tiyatro hem konumu hem de mimarisi sayesinde dikkat çekicidir. Kendine has atmosferi ve görsel açıdan çok başarılı olması bu tiyatronun çok başarılı olmasına kapı aralıyor. Özellikle fotoğraf çekmek isteyenler için ideal bir yer olan bu antik tiyatroda siz de vakit geçirerek harika bir deneyime kapı aralayabilirsiniz.

Xanthos Antik Kenti

Kaş’a yaklaşık 50 km uzaklıkta bulunan bir merkez olan bu antik kentin yollarında ilerlerken uzaklık sizi yorabilir. Konforlu bir araçla ilerleyerek bu zorluğu aşabileceğiniz seyahatiniz sonucunda UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan harika yapıları görebileceksiniz. Kazıların hala devam ettiği bu bölgede gün yüzüne çıkmış birbirinden değerli yapıları yakından gözlemleyebileceksiniz. Doğa ile iç içe bir yer olan Xanthos’ta keyifli bir tatil sizi bekliyor.

Demre

Kaş’a yaklaşık 40 km mesafede bulunan bir yer olan Demre, sınırları içerisindeki Myra Antik Kenti ile dikkat çekicidir. Saint Nicholas Kilisesi ve daha pek çok güzelliğin bulunduğu Demre’de mavi yengeçleri de yakından gözlemleyebilirsiniz. Hıristiyan dünyası için oldukça özel bir coğrafya olan Demre’ye doğru yola çıkabilirsiniz.

Batık Şehir ve Kekova

Kaş bölgesinde en çok ziyaret edilen bölgelerden bir tanesi olan Kekova’da 2. yüzyılda gerçekleşen deprem nedeniyle şehrin bir kısmı sular altında kalmıştır. Dolkhiste Antik Kenti bu yönüyle Batık Şehir olarak anılmaktadır. Batık Şehir ve Kekova’daki doğal güzelliklerin yanı sıra Bizans Dönemi’nden kalma eserlerin de oldukça dikkat çekici olduğundan söz etmek gerekir. Siz de burada vakit geçirmek istiyorsanız mutlaka Kekova rotanızı yeniden planlamalısınız!

Simena

Likya döneminde Simena olarak anılan Kaleköy, bugünlerde turistlerin en çok tercih ettiği alanlardan bir tanesi olmayı başarıyor. Dalışa uygun bir bölge olmaması nedeniyle turistlerin kano ile Batık Şehre gidip dalış yaptığını ifade etmek gerekir. Simena’nın farklı noktalarında bulunan mezar anıtlarının turistlerin ilgisini çeken en değerli seçenekler olduğunu da vurgulamak gerekir. Simena’ya doğru yola çıkmadan önce bölgede gezeceğiniz yerlerle alakalı bir plan yapmanız önemli olacaktır.

Kaş Araç Kiralama Hizmeti

Kaş araç kiralama hizmetleri ile bölgenin güzelliklerini yakından keşfetmek ister misiniz? Bölgenin en özel yapılarının birbirine uzaklığı nedeniyle Kaş’ta vakit geçirmek isteyenlerin araç kiralama çözümlerine başvurması şart! Siz de Kaş’a gitmek ve burada zaman geçirmek istiyorsanız kesinlikle araç kiralama hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz. Araç kiralayarak yaşayacağınız deneyimin yanı sıra bütçe dostu çözümlerden de faydalanabilirsiniz.

Araç kiralama Kaş hizmetleri konusunda en iyiye ulaşmak adına size sunduğumuz araç seçeneklerine mutlaka bir göz atmalısınız. Lüks ve konforlu araçlarla sizlere hizmet sağlarken aynı zamanda yolculuk süresince kaliteden taviz vermeyecek alternatiflere kapı aralıyoruz. Siz de Kaş araç kiralama ile unutulmaz bir tatil deneyimi için mutlaka araç seçeneklerimize bir göz atmalısınız!
Whatsapp Telefon