Tarih ve Doğanın Buluştuğu Adres: Kalkan

Tarih ve Doğanın Buluştuğu Adres: Kalkan
Akdeniz’in muhteşem güzelliklerinden bir tanesi olan Kalkan tarihi ve doğası ile görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Küçük bir sahil kasabası olan Kalkan, doğası ve çeşitli özellikleri ile her yıl hem yerli hem de yabancı turistlerin akınına uğramaktadır. Yerleşik bir İngiliz nüfusunun dahi olduğu bölge ile ilgili ünlü tarihçi Herodot, dünyada yıldızlara en yakın yer ifadelerini kullanmıştır. Bölge de pek çok uygarlık döneminde stratejik bir konuma sahip olan Kalkan’da tarihi pek çok yer bulunmaktadır. Hititlerden Lidyalılara, Romalılardan Osmanlılara kadar pek çok medeniyetin yaşadığı yer olarak bilinen Kalkan, Meis Adası’ndan gelen tüccarlar aracılığı ile kurulmuştur.

Kalkan’da su ve doğa sporları yoğun bir şekilde ilgi görmektedir. Bu doğrultuda hemen herkes Kalkan’da kendisi için bir şeyler bulabilmektedir. Tipik bir Akdeniz mimarisine sahip olan Kalkan’da Caretta Caretta’lar ile karşılaşma olasılığınız da bulunmaktadır.

Kalkan’a Nasıl Gidilir?

Kalkan, Dalaman Havalimanı’na 120 km uzaklıkta yer almaktadır. Türkiye’nin en güney uç noktalarından birinde bulunduğu için hem Ankara’dan hem de İstanbul’dan araç ile ve havayolu ile ulaşım mümkündür. Dalaman’a ulaştıktan sonra Havaş otobüsleri ya da Kalkan araç kiralama hizmetleri aracılığı ile Fethiye’ye ve oradan da Kaş’a gidebilmek mümkündür. Özellikle Kalkan araç kiralama hizmetleri ile kısa bir süre de ve kolayca Kalkan’a ulaşabilirsiniz.

Kalkan’a Ne Zaman Gidilir?

Akdeniz İklimi’nin hakim olduğu Kalkan’da hava sıcaklığı her zaman ılımandır. Yazları ise son derece sıcak bir havanın hakin sürdüğü Kalkan’da uzun süren bir deniz sezonu bulunmaktadır. Ancak yaz aylarının son derece kalabalık ve pahalı olduğunu ifade etmek mümkündür. Bu nedenle Kalkan’a gitmek için en ideal dönem Mayıs ve Eylül aylarıdır. Bu aylarda Kalkan hem daha uygun fiyatlara sahiptir hem daha az kalabalıktır hem de yakmayan sıcaklıkta bir havası vardır.

Kalkan’da Neler Yapılır?

Kalkan’a gelen yerli ve yabancı turistlerin pek çoğu Kalkan’da neler yapılabilir sorusuna cevap aramaktadır. Kalkan’da gidebileceğiniz en muazzam yer muhteşem plajlardır. Tertemiz, berrak ve muazzam güzelliğe sahip olan Kalkan plajları serinlemek ve keyifli dakikalar geçirmek için muhteşem bir yerdir. Bunun yanı sıra her biri muazzam tarihe ve doğal güzelliğe sahip olan plajlardan en çok tercih edileni Patara Plajı’dır. Bunun yanı sıra Kaputaş Plajı’da sık sık tercih edilebilen bir plaj olarak karşımıza çıkmaktadır. Ağaçlar ile gizlenmiş bir görüntüsü olan Büyük Çakıl Plajı’nı da tercih ederek kusursuz bir tatilin kapılarını aralayabilirsiniz.

Fırnaz Koyu ve Mavi Mağara, Kalkan’da tercih edilebilecek en muazzam yerlerden bir tanesidir. Bunların yanı sıra tarihi bir güzelliğe sahip olan tarihi antik kentleri olan Simena, Xanthos ve Letoon gibi yerleri de ziyaret ederek muhteşem doğa tatilinizi tarihi güzellikler ile taçlandırabilirsiniz.

Saklıkent Kanyonu, Bezirgan Yaylası, İslam Köyü de Kalkan’da gezilebilecek diğer doğal ve tarihi güzellikler arasında yer almaktadır. Bunların yanı sıra Kalkan’da tekne turuna katılabilirsiniz. Kekova tekne turu son derece kusursuz bir tur olup bölgenin doğal güzelliklerini yakından görmenizi sağlamaktadır. Kekova turunun yanı sıra 5 Adalar’da da tekne turu yoğun bir ilgi görmektedir.

Kalkan’da yapılabilecek bir diğer aktivite ise Yunanistan’a bağlı olan Meis Adası’na gitmektedir. Kısa süreli bir Yunanistan vizesi alarak bu doğal güzelliğin tadını çıkarabilirsiniz. Şnorkel ile dalış, yamaç paraşütü de Kalkan’da yapılan diğer doğal aktiviteler arasında yer almaktadır. Bunların yanı sıra çevre bölgelerde düzenlenen gezilere katılabilir ve safari turu yapabilirsiniz.

Kalkan Araç Kiralama

Kalkan araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak kusursuz bir şekilde yararlanmak ve Kalkan’da çok daha rahat bir şekilde gezmek istiyorsanız doğru adrestesiniz. Firmamızın sizlere sunduğu en kaliteli ve profesyonel Kalkan araç kiralama hizmetlerinden faydalanmak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kalkan’da gezilecek pek çok yer ve yapılacak pek çok aktivite olduğundan bahsettik. Siz de bu aktivitelerden en iyi şekilde yararlanmak ve toplu taşıma araçları ile uğraşmak istemiyorsanız Kalkan araç kiralama hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanabilirsiniz.
Whatsapp Telefon