Bulutların Üzerinde Harika Bir Deneyim: Ölüdeniz Yamaç Paraşütü

Bulutların Üzerinde Harika Bir Deneyim: Ölüdeniz Yamaç Paraşütü
Bulutların üzerinde muhteşem bir deneyim yaşamak ister misiniz? Cevabınız evet ise doğru adrestesiniz. Ölüdeniz yamaç paraşütü ile hayatınızın en güzel anlarından birini yaşayabilirsiniz. Ölüdeniz’de yamaç paraşütü yapmak ve bölgenin doğal güzelliklerini keşfetmek için hemen harekete geçebilirsiniz. Şimdi gelin Ölüdeniz ile ilgili tüm detayları hep birlikte inceleyelim.

Ölüdeniz Hakkında

Ölüdeniz, Ege Bölgesi’nde bulunan Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı olan adeta cennet gibi bir tatil beldesidir. Mavinin birbirinden farklı ve güzel tonlarının bir arada bulunduğu ölüdeniz, bembeyaz ve eşsiz kumsalı, oksijenli tertemiz havası ve doğanın içinde adeta gizli bir şekilde bulunan tarihi kalıntıları ile gören herkesi kendisine hayran bırakıyor. Bu doğrultuda Ölüdeniz’in sadece ülkemizin değil dünyanın en güzel tatil beldeleri arasında yer almaktadır. Ölüdeniz’in güzelliğinin ise 2006 yılında tescillenmiş olduğunu, yüzde 82’lik oy oranı ile dünyanın en güzel kumsalı olarak seçildiğini ifade etmek mümkündür.

Ölüdeniz’de Gezilecek Yerler

Her yıl hem yerli hem de yabancı pek çok turistin akın ettiği Ölüdeniz’de ve çevresinde gezilecek pek çok yer, yapılacak pek çok aktivite bulunmaktadır. El değmemiş birbirinden güzel koyları, yeşilin hemen her tonunun görülebileceği eşsiz ormanları, tertemiz havası ve adrenalin dolu sporlar için elverişli yapısı ile Ölüdeniz adeta cennetin yeryüzüne yansımış halidir. Siz de eğer Ölüdeniz’in her karışını keşfetmek istiyorsanız bunun işin Fethiye’ye en az 3 gününüzü ayırmalısınız. Ölüdeniz tatilinin ardından stresten uzaklaşmış, arınmış olarak hissedeceksiniz.

Yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın en güzel plajlarından biri olarak gösterilen Ölüdeniz tüm ziyaretçileri kendine hayran bırakan bir Ölüdeniz’de çam ve iyot kokusu birbirine karışmış olup buram buram deniz kokusunu içinize çekebilirsiniz. 1978 yılından bu yana koruma altına alınmış bir yer olan Ölüdeniz Tabiat Parkı, geziniz sırasında ki ilk durak olabilir. Yemyeşil ağaçların arasında yüzme keyfinin tadına varmak için milli parkın içerisinde bulunan Belcekız’da denizin keyfini sürebilirsiniz. Dünya genelinde büyük bir üne sahip olan Kelebekler Vadisi’ni de ziyaret etmeniz gerektiğini unutmayın. Kelebekler Vadisi’ni günübirlik ziyaret ederek güneşin doğuşuna, batışına şahitlik edebilir ve muhteşem bir deneyim yaşayabilirsiniz. Kabak Koyu, Gemile Adası da Ölüdeniz’de keşfedilmesi gereken muhteşem yerler arasında bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Saklıkent Kanyonu’nun buz gibi sularında serinleyebilir ve Babadağ’da yamaç paraşütünün tadına vararak Ölüdeniz’in bu muhteşem manzarasını 2000 metre yüksekten seyredebilirsiniz. Tüm bu doğa harikalarının yanı sıra tarihi alanları da gezmek istiyorsanız Patara Antik Kenti’ne uğrayabilir ve gece hayatında eğlenceli dakikalar geçirmek için Hisarönü’nü tercih edebilirsiniz.

Ölüdeniz’e Nasıl Gidilir?

Ölüdeniz Muğla’nın Fethiye’ye ilçesine bağlı olan Ölüdeniz, daha önce de bahsedildiği gibi Ege Bölgesi’nde yer almaktadır. Fethiye’ye yaklaşık 12 km uzaklıkta bulunan Ölüdeniz’in doğusunda Seydikemer, kuzeyinde Dalaman, güneyinde ise Akdeniz bulunmaktadır. Teke Yarımadası’nda bulunan Ölüdeniz’e Fethiye’den virajlı bir yol ile ulaşım sağlamak mümkündür. Yolun sonunda ki Belcekız Koyu ile Ölüdeniz seyahatiniz sonunda sizi karşılar. Muğla Ölüdeniz arası ise 130 km olup İstanbul ile Ölüdeniz arası 810 km kadardır. Ölüdeniz’e Türkiye’nin hemen her yerinden otobüs ve uçak ile ulaşım sağlamak mümkündür. Bunun yanı sıra Dalaman Havalimanı’na yurt dışı uçuşları da yapılmaktadır. Yurt dışından gelecek olan kişiler Dalaman Havalimanı’nı tercih ederek Ölüdeniz’e ulaşabilirler.

Ölüdeniz’e Ne Zaman Gidilir?

Ölüdeniz’de Akdeniz ikliminin etkisi vardır. Yaz aylarında sıcak ve kurak kış aylarında ise ılık ve yağışlı bir iklime sahip olan Ölüdeniz’e özellikle yaz aylarında gidilmesi tavsiye edilmektedir. Yıllık ortalama 17.3 derece sıcaklığa sahip olan Ölüdeniz’e kış ve bahar aylarında da gittiğinizde üşümeyeceğinizden emin olabilirsiniz. Havanın çok sıcak olmasını istemeyen bireylerin ise Ölüdeniz’i ilkbahar ve sonbahar aylarında ziyaret etmesini tavsiye edebiliriz.

Ölüdeniz Araç Kiralama

Siz de Ölüdeniz’in ve Fethiye’nin güzelliklerini yakından görmek ve tadını çıkartmak istiyorsanız Ölüdeniz rent a car hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Firmamızın sizlere sunduğu Ölüdeniz rent a car hizmetleri ile ilgili detaylı bir şekilde bilgi almak ve hizmetlerden en iyi şekilde yararlanmak için hemen harekete geçin ve bizimle iletişim kurun.
Whatsapp Telefon