Benzersiz Bir Coğrafya: Dalyan

Benzersiz Bir Coğrafya: Dalyan

Benzersiz Bir Coğrafya: Dalyan

Eşsiz bir coğrafya ve muhteşem doğal güzelliklere sahip olan Dalyan’da mükemmel bir tatilin kapılarını aralamak ister misiniz? Cevabınızın evet olduğunu duyar gibiyiz. O halde muhteşem doğası ile gönüllerde taht kurmayı başaran Dalyan ile ilgili hazırladığımız bu rehberi detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Şimdi gelin Dalyan hakkında ki tüm detayları hep birlikte inceleyelim.

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı olan Dalyan adeta huzur dolu bir tatil beldesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Tertemiz denizi, tarihi dokusu ve muhteşem doğası ile Türkiye’nin en gözde tatil beldelerinden bir tanesi olan Dalyan, Köyceğiz Gönlü ve Akdeniz’i birleştiren bir kanal üzerinde bulunmaktadır. Marmaris ve Fethiye arasında bulunan Dalyan yemyeşil ormanları ile oksijen deposu olarak bilinmektedir.

Kış aylarında 5 bin kişinin yaşadığı Dalyan’da yüz aylarında ise nüfus 3 katına çıkmaktadır. Ancak yine de sakinliğini korumaya devam etmektedir. Ege Bölgesi’nde olarak bilinse de Dalyan aslında Akdeniz bölgesinde yer almaktadır. Bunun yanı sıra Dalyan’ın etrafı dağlarla çevrili olduğu için rüzgara karşı da son derece korunaklıdır.

Dalyan’da Gezilecek Yerler

Türkiye’nin en ünlü tatil beldelerinden bir tanesi olan Dalyan; Marmaris, Göcek ve Fethiye’ye yakın bir yerde konumlanmıştır. Bu doğrultuda sakinliğini korumayı da başaran Dalyan huzur dolu havasıyla nadir bulunan bir tatil beldesidir. Siz de muhteşem bir tatil için en az 2 gününüzü Dalyan’a ayırarak İztuzu Plajı’nda yılın yorgunluğunu atabilirsiniz.


İztuzu Plajı

Dalyan’ın en muhteşem plajları arasında yer alan İztuzu Plajı, 4.5 km uzunluğunda bir plajdır. Hem tatlı suyun hem de tuzlu suyun bulunduğu nadir plajlar arasında yer alan İztuzu Plajı, Caretta Caretta’ların da yumurta bıraktığı bir yer olduğu için Kaplumbağa Plajı olarak da bilinmektedir. Doğa ile iç içe bir tatil geçirmek için İztuzu Plajı’nı tercih edebilirsiniz.


Sülüngür Gölü

Sülüngür Gölü, Dalyan’a 5 km uzaklıkta yer almaktadır. İztuzu Plajı’na kara yolu ile karşımıza çıkan bu göl, 2 km uzunluğunda 1.5 km genişliğinde ve 10 metre derinliğindedir. Çevresinde sazlıklar ve yemyeşil ağaçlar bulunan göl, dağların arasında inci gibi parlamaktadır.


Kaunos Harabeleri ve Antik Kenti

Köyceğiz ilçe sınırları içerisinde yer alan Kaunos Antik Kenti, Antik Çağ’da bulunan en önemli liman kentleri arasında yer almaktadır. Kaunos Antik Kenti, M.Ö. 4.yüzyıla kadar Kbid olarak bilinmekte olup Kaunos ismi ile de anılmaktaydı. Harabelerin en büyük özelliği kaya mezarlara sahip olmasıdır. Kaya mezarları M.Ö. 4.yüzyılda yapılmış olup Roma Dönemi’nde de kullanılmıştır.


Dalyan Çamur Banyosu

Dalyan çamur banyosu yaparak muhteşem bir fayda elde edebilirsiniz. Köyceğiz Gölü’nü Akdeniz’e ulaştıran ve Dalyan Boğazı ile birleştiren Dalyan çamur banyosunun bilimsel olarak kanıtlanan hiçbir faydası bulunmamaktadır. Vücudunuza sürmeniz durumunda doğal çamur gerildiği için vücutta ki kırışıklıkların giderildiğine inanılmaktadır.


Ekincik Koyu

Ekincik Koyu muhteşem doğası ve efsane görüntüsü ile Dalyan’ın en güzel koylarından bir tanesidir. Hem karadan hem de denizden ulaşım sağlanabilen Ekincik Koyu, mavi yolculuğun en önemli duraklarından bir tanesi olarak bilinmektedir.


Dalyan’a Ne Zaman Gidilir?

Ilıman iklimin hakim olduğu Dalaman’da yaz ayları sıcak ve kurak geçerken kış ayları ise ılık ve yağışlıdır. Yılın büyük bir bölümü güneşli olan Dalyan’da yıllık ortalama sıcaklığın ise 18 derece olduğu bilinmektedir. Ortalama 27 derece sıcaklık ile Temmuz ayı yılın en sıcak ayıdır. Bu doğrultuda bölge yılın 4 mevsimi de ziyaret edilebilmektedir.


Dalyan’a Nasıl Gidilir?

Ulaşımın son derece kolay olduğu Dalyan’a hava ve kara yolu ile ulaşım mümkündür. Ankara’dan 11 saat, İzmir’den 3 saat ve İstanbul’dan ise 10 saat sürecek bir yolculuk ile Dalyan’a kısa bir süre de ulaşabilirsiniz. Dalyan araç kiralama hizmeti ile de Dalyan’a ulaşmanız mümkündür. Dalyan araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak Dalyan’da gezilmesi gereken yerleri çok daha kolay bir şekilde bulabilir ve Akdeniz’in tadını çıkarabilirsiniz.

Dalyan Araç Kiralama hizmeti ile ilgili detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Whatsapp Telefon