Akdeniz’de Mavi Yolculuk: Göcek Koyları

Akdeniz’de Mavi Yolculuk: Göcek Koyları

Göcek Koyları

Akdeniz’in muhteşem koylarının ve doğa harikalarının tadını çıkartmak mı istiyorsunuz? Göcek koyları ile ilgili sizin için hazırladığımız bu kusursuz rehberi inceleyerek kendiniz için bir tatil rotası oluşturabilirsiniz. Akdeniz’de mavi yolculuğun tadına varmak için kusursuz Göcek koylarını ziyaret edebilirsiniz. Şimdi gelin Göcek koylarını detaylı bir şekilde inceleyelim.


Sarsala Koyu


Dalaman’a 15 km uzaklıkta yer alan Sarsala Koyu, Göcek koyları arasında ki en popüler koydur. Tekne turlarının da en uğrak noktalarından bir tanesi olan Sarsala koyunda demir atmış bir çok özel yatları ve tekneleri görebilmek mümkündür.


Yassıca Adaları


Göcek koyları arasında en popüler koylardan bir tanesi olan Yassıca Adaları konaklama imkanı sunan ve pek çok yeme içme alternatifi sunan koydur. Göcek’e 5 km uzaklıkta yer almaktadır. Fethiye’nin simgelerinden biri olan Yassıca Adaları 12 adadan meydana gelen bir takımadadır. Kamp yapmak ve denize girmek için en uygun olan ada ise Kaşık Adası’dır.


Kille Koyu


Diğer koylara göre daha az bilinen bir koy olan Kille koyu, Göcek ve Dalaman yolu üzerinde bulunup Göcek’e 13 km uzaklıkta yer almaktadır. Yolu son derece bozuk ve tehlikeli olan Kille Koyu’na giderken son derece dikkatli olunması gerekmektedir.


Kleopatra Koyu


Hamam Koyu olarak da bilinen Kleopatra Koyu, Antik Likya Dönemi’nde inşa edilmiş olup hamam kalıntılarının yer aldığı bir koydur. Göcek koyları arasında günü birlikte ve tekne turlarının en fazla demir attığı koylar arasındadır. Bölgede Bizans Manastırı kalıntıları da yer almaktadır. Hamamın ve koyun Kleopatra ile bir ilgi bulunmamakta olup sadece güzelliği nedeni ile Kleopatra koyu ismini almıştır.


Sıralıbük Koyu


En güzel Göcek koyları arasında ilk 3’te yer alan Sıralıbük Koyu, günü birlikte tekne turlarının ve mavi turların en sık mola verdiği koylardan bir tanesidir. Tatlı su ile tuzlu suyun birleştiği bir koy olan Sıralıbük Koyu adeta gizli kalmış bir cennettir.


Tersane Adası


Göcek’in en büyük adası olan Tersane Adası, geçmişte tersane olarak kullanılması nedeni ile Tersane Adası ismini almıştır. Ada üzerinde yaz ve kış limanları olmak üzere 2 liman bulunmaktadır. Kış limanında çeşitli tarihi kalıntılar yer almaktadır. Bu doğrultuda kış limanı Lozan Anlaşması dönemine kadar denizciler tarafından sığınak olarak kullanılmıştır.


Bedri Rahmi Koyu


Taşyaka Koyu olarak da bilinen Bedri Rahmi Koyu, son zamanlarda Göcek koylarının en popüler olanı haline gelmiştir. Söz konusu koyun bu kadar popüler olmasının nedeni ise tepede kral mezarlarının bulunmasıdır. Göcek koyları arasında en ön tercih edilenlerden biri olan Bedri Rahmi Koyu’nu ziyaret ettiğinizde Antik Likya Kral Mezarları’nı da ziyaret etmeyi unutmamalısınız.


Akvaryum Koyu


Son derece berrak bir görünüme sahip olduğu için Akvaryum Koyu olarak isimlendirilen koyda sürekli hafif bir esinti ve çam kokuları bulunmaktadır. Cam gibi bir suya sahip olan ve rengarenk balıkların yer aldığı Akvaryum Koyu’na günübirlikte tekneler ile ulaşmak mümkündür.


Cennet Koyu


Muhteşem doğası ile adeta cennet görünümüne sahip olan Cennet koyu, denizden ve karadan ulaşımın mümkün olduğu bir koydur. Kamp yapma imkanı da sunan Cennet Koyu, Likya Yolu üzerinde yer almakta olup tarihin izlerini taşımaktadır.


Günlüklü Koyu


Göcek’e 15 km uzaklıkta yer alan Günlüklü Koyu, 500 metrelik sahil ve huzurlu atmosferi ile keyifli vakit geçirebileceğiniz muhteşem bir koydur. Karadan ulaşımın da mümkün olduğu Günlüklü Koyu, çadır kurmak ve karavan ile konaklamak isteyen kişiler için idealdir.


Domuz Adası


Simavi ailesine ait olan Domuz Adası bunun yanı sıra yaban domuzlarına da ev sahipliği yapmaktadır. Adanın yeni ismi Hürriyet Adası olmakla birlikte mavi tur yatlarının sık sık geldiği bir yerdir.


Göcek Koyları Araç Kiralama


Siz de birbirinden eşsiz Göcek koylarında dolaşmak ve Akdeniz’in tadını çıkartmak istiyorsanız Göcek koyları araç kiralama hizmetinden faydalanmalısınız. Bu sayede tüm koyları en kusursuz şekilde görme imkanı elde edebilirsiniz.


Whatsapp Telefon