Asırların Mirası: Patara Antik Kenti

Asırların Mirası: Patara Antik Kenti

Patara Antik Kenti’nde harika bir deneyim yaşamak ve kaliteli zaman geçirmek ister misiniz? O halde bölgenin en özel coğrafyalarında tarihle iç içe bir yolculuğa kapı aralayabileceksiniz. Dünyanın en önemli kültürel miraslarından bir tanesi olan Patara Antik Kenti, KaşFethiye arasında kusursuz bir bölgedir.

Hititler ve Likyalılar döneminde bugüne ulaşmış bir Antik Kent özelliği taşıyan Patara, MÖ 8. yüzyılda yaşam izlerine rastlanmış bir yerdir. Likyalılar döneminde başkent olarak kullanılan bu kentin sadece idari açıdan değil coğrafi konumu nedeniyle de oldukça dikkat çekici olduğundan söz etmek gerekir. Tarihin en büyük kumandanlarından biri oaln Büyük İskender tarafından kuşatılmış bu kent, Xanthos Vadisi içerisinde asırlarca önemli bir merkez olmayı başarmıştır. Varlığını sürdürdüğü her dönemde önemini korumuş Patara Antik Kenti’nin bir liman şehri olması da oldukça değerlidir.

Romalılar döneminde hububat deposu olarak kullanılırken burada Roma mimarisinin izlerini keşfetmek mümkün olmuştur. Bu nedenle de şehrin kültürel ve mimari açıdan oldukça dikkat çekici olduğundan söz edebiliriz. Hıristiyan inancına göre Noel Baba olarak bilinen Saint Nicholas’ın doğum yeri olan Patara, bu yönüyle kutsal kabul edilmektedir.


Patara Antik Kenti ve Gezilecek Yerler


Kaş ve Fethiye arasında kalan bölgede oldukça dikkat çekici bir yer olan Patara’da gezilecek pek çok yer var. İnsanlığın en özel miraslarından bir tanesi olması nedeniyle her yıl milyonlarca turist ağırlayan Patara’da mutlaka görmeniz gereken yerleri sizler için derledik!


Meclis Binası


Likya döneminden kalma oldukça dikkat çekici bir yer olan Patara’da dünyanın ilk meclis binası olma özelliğini taşıyan yapıya daha yakından göz atmanız mümkündür. Büyük bölümü hala ilk günkü kadar sağlam olan meclis binasının ihtişamı kadar konumu da oldukça dikkat çekicidir. Özellikle arkasındaki maviliğin Meclis Binası’nı farklı bir güzellik yapmayı başardığını söylemek mümkün!


Patara Antik Kenti Kalıntıları


Patara’da keyifli vakit geçirmek isteyenler için mutlaka görülmesi gereken yerler arasında o kadar çok yer var ki! Bu konuda en çok dikkat çekenler Vespasianus Hamamı, Patara Tiyatrosu, Roma Zafer Takı, Korint Tapınağı ve Bizans Kilisesi’dir. Patara’ya gelen herkesin mutlaka görmesi gereken bu mekanların sadece mimari açıdan değil aynı zamanda tarihi özellikleriyle de dikkat çektiğini ifade edebiliriz. Her yıl milyonlarca insanın ziyaret ettiği Patara’da siz de keyifli vakit geçirmek adına harika bir yolculuğa kapı aralayabilirsiniz.


Patara Plajı


Patara bölgesinde mutlaka görülmesi gereken terler dendiğinde akla sadece kültürel ve tarihi kalıntılar gelmiyor elbette. Bu noktada ön plana çıkan alternatiflerden bir tanesi olarak Patara Plajı’ndan söz etmek gerekir. Patara Plajı, bölgenin en uzun plajı olmasının yanı sıra tertemiz bir plaj olmasıyla da adından söz ettirmektedir. Deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak isteyen hemen her tatil severin mutlaka tercih ettiği yerlerden bir tanesidir. 18 kilometre boyunca uzanan ve hemen herkesi kendine hayran bırakan bu plajda siz de zaman geçirmek adına hemen rotanızı Patara’ya çevirebilirsiniz.


Patara Araç Kiralama


Patara’da unutulmaz bir tatil yaşamak istiyorsanız tercih etmeniz gereken en özel çözüm Patara araç kiralama olacaktır. Bölgeyi doyasıya gezmek ve zaman kaybı yaşamadan aracınızla ilerlemek için hemen size uygun bir araç kiralamak adına harekete geçebilirsiniz. Araç kiralamada sizi bekleyen ayrıcalıkların neler olduğunu merak ediyor musunuz? O halde hemen Patara araç kiralama ayrıcalıklarına bir göz atmalısınız.


Lüks ve Konforlu Araç Kiralama


Patara’da bir araç kiralamak istediğinizde temel beklentiniz lüks ve konforlu bir seyahattir. Zira bölgede keyifli zaman geçirmek adına sizi bekleyen birbirinden özel alternatifler var. Bu alternatifler arasında seyahat ederken tercih edeceğiniz aracın size konforu hissettirmesi en büyük avantajlardan biri oluyor.


Patara Ucuz Araç Kiralama


Lüks ve konforlu tatilinizde bütçe dostu çözümlerden yararlanmak sizin için çok özel değil mi? O halde Patara araç kiralama hizmetlerimizle sizin için en değerli seçeneklere kapı aralamaya başlayabilirsiniz. Özellikle araçların konforundan ödün vermeden sunduğumuz uygun fiyatlarla müşteri memnuniyetini hissettirdiğimizi kanıtlıyoruz. Bizimle iletişime geçerek araç kiralamada bütün ihtiyaçlarınızı karşılayabileceksiniz.

Whatsapp Telefon